Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Smeuïge Chocolade Brownies
Deze rijke en smeuïge chocolade brownies zijn een feestje voor elke chocoladeliefhebber. Makkelijk om te maken en onweerstaanbaar lekker!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Nagerecht
Keuken
Internationaal
Porties
12
stuks
calorieën
250
kcal
Equipment
Oven
Bakvorm 20x20 cm
Ingrediënten
Voor de Brownies
200
gram
pure chocolade
(in stukjes)
150
gram
ongezouten boter
(in blokjes)
150
gram
kristalsuiker
3
stuks
eieren
100
gram
bloem
(gezeefd)
2
eetlepels
cacaopoeder
(ongezoet)
1
theelepel
vanille-extract
1
snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie of in de magnetron. Roer tot een glad mengsel.
Voeg de suiker toe en meng goed. Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot een glanzend beslag.
Voeg vanille-extract toe. Spatel vervolgens de bloem, cacaopoeder en zout erdoor tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak 25 minuten in de oven. Een prikker mag er met wat kruimels uitkomen voor smeuïge brownies.
Laat volledig afkoelen in de vorm voor het snijden.
Notities
Serveer warm met een bolletje ijs voor een extra traktatie. Voeg noten of stukjes chocolade toe aan het beslag voor extra crunch!
Trefwoord
Bakken, Brownies, Chocolade