Ga terug
chocolade brownies recept

Smeuïge Chocolade Brownies

Deze rijke en smeuïge chocolade brownies zijn een feestje voor elke chocoladeliefhebber. Makkelijk om te maken en onweerstaanbaar lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 12 stuks
calorieën 250 kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm 20x20 cm

Ingrediënten
  

Voor de Brownies

  • 200 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 150 gram ongezouten boter (in blokjes)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram bloem (gezeefd)
  • 2 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie of in de magnetron. Roer tot een glad mengsel.
  • Voeg de suiker toe en meng goed. Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot een glanzend beslag.
  • Voeg vanille-extract toe. Spatel vervolgens de bloem, cacaopoeder en zout erdoor tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak 25 minuten in de oven. Een prikker mag er met wat kruimels uitkomen voor smeuïge brownies.
  • Laat volledig afkoelen in de vorm voor het snijden.

Notities

Serveer warm met een bolletje ijs voor een extra traktatie. Voeg noten of stukjes chocolade toe aan het beslag voor extra crunch!
Trefwoord Bakken, Brownies, Chocolade