Wat geef je bij een housewarming?

Zoek je een leuk cadeau voor iemand die net verhuist is? Of wil je een onvergetelijke Housewarming geven? Ontdek hier de beste tips, doe inspiratie op en vind het leukste cadeaus en kaarten voor de nieuwe bewoners of jezelf!

Wat geef je bij een housewarming? Een hele goede vraag en heel erg afhankelijk van wie je het nieuwe huis bezoekt.

Er gaat niets boven verhuizen naar een nieuw huis. Natuurlijk kan het in- en uitpakken stressvol zijn, maar als dat eenmaal is afgehandeld, begint het plezier van het decoreren. Het vinden van de juiste bank en salontafel, een opvallend vloerkleed, moeilijk te doden planten en accessoires (zoals een stijlvolle plant) zijn slechts enkele manieren om een ‚Äč‚Äčnieuw huis als een thuis te laten voelen.

Als je iemand kent die net naar een nieuwe plek is verhuisd, is het geen twijfel dat ze een attent housewarming cadeau zullen waarderen dat aansluit bij hun inrichting. Maar het vinden van de juiste die past bij je budget, en belangrijker nog, hun smaak kan soms een uitdaging zijn. Eerst moet je rekening houden met de grootte van de nieuwe ruimte. Wonen ze in een gezellig, klein appartement met beperkte opslagruimte of een ruim pand waar geen enkel product verboden terrein is?

Bovendien is het inrichten van een huis heel anders als je alleen woont en je stijl volledig kunt uiten, dan wanneer je intrekt bij een partner die graag meedenkt. En als je winkelt voor een persoon met kinderen, is het een goed idee om bepaalde producten juist uit de buurt te houden. Zo is een etherische oliediffuser om veiligheidsredenen een geschikter geschenk dan een geurkaars.

We geven je dan ook graag 7 Handige tips bij het geven van een attent housewarming cadeaus die je online kunt vinden. Je vindt 7 tips om de mijlpaal van die verhuisde persoon te vieren: verhuizen naar een nieuw huis!

Tip 1. Ga na wat iemand zijn smaak is en hoe die zijn huis wil inrichten

Het belangrijk dat je geen onzin producten gaat kopen die helemaal niet past bij iemand zijn smaak en inrichting van het nieuwe huis. Ben je er niet helemaal zeker van wat iemand zijn smaak is. Vraag dit dan! Het wordt meer gewaardeerd als je even vraagt wat iemand nog nodig heeft voor zijn nieuwe huis. Waarschijnlijk komt de persoon dan met een hoop leuke ideeen die waarschijnlijk al in je price range liggen. Vraagt de persoon een duur cadeau, kijk dan of je het cadeau misschien met een groepje kan geven.

Tip 2. Hoe ver is iemand al in de verbouwing van het nieuwe huis?

Moeten ze nog veel klussen of is het huis al zo goed als af en wonen ze er al +/- 1 maand in het huis? Dan kan de timing van je cadeau ook belangrijk zijn. Stel je iemand heeft een mooie tuin met een hoop groen kan een vogelhuisje een leuk cadeautje zijn. Of is iemand nog vol aan het verbouwen dan wordt de persoon in kwestie misschien wel heel blij van een nieuwe bor! Vraag dus zeker even aan de persoon hoe ver ze al zijn in de verbouwen en wat ze graag zouden willen hebben.

Tip 3. Kan je iets persoonlijks bedenken?

Kan je iets persoonlijks bedenken voor de persoon die verhuist is dan is dat natuurlijk helemaal geweldig. Niks is leuker dan een cadeau waar tijd,moeite en gedachte in is gestoken. Zo maak je van iemands zijn nieuwe huis ook meer een thuis. Een thuis is een huis vol herinneringen. Zo kan je bijvoorbeeld een foto van een mooie herinnering van jullie samen voor op de muur cadeau geven. Of geef is een mooi zelfgemaakt ingelijst gedicht of kunstwerk cadeau.

Tip 4. Geef een uitje cadeau ter ontspanning

Als je het moeilijk vindt om te vragen wat iemand zijn smaak is of weet de persoon zelf ook niks? Dan is een uitje krijgen natuurlijk geweldig. Iemand die aan het verhuizen en verbouwen is geweest kan zeker wel iets van ontspanning gebruiken. Het sjouwen met materialen en het volkwasten van de muren gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Daarnaast heeft de persoon die verhuist is misschien zijn vakantie opgeofferd om zijn huis af te krijgen en daar ook wat extra centen in gestoken. Wat is er dan heerlijker dan een dagje uit cadeau te krijgen? Een romatisch etentje voor 2 of een dagje ontspannen in de sauna kan na een heel weekend klussen wordt zeker gewaardeerd.

Tip 5. Geef wat mooie planten cadeau!

Een huis wordt zoveel levendiger als er planten in staan. Ook met het uitzoeken van de juiste planten zit smaak niet heel snel in de weg. Zo kan je bijvoorbeeld een prachtige coniveer voor iemand kopen of een grote jungleplant! Ga wel even na wat het karakter is van de persoon of personen aan wie je de plant cadeau geeft na. Is het een zorgzaam persoon? Dan kan je sneller een mooi plantje kopen die iets meer onderhoud nodig heeft. Geef je de plant cadeau aan iemand die wat lakser is? Zoek dan vooral een plant uit die weinig onderhoud nodig heeft of koop misschien zelfs een plastic plant.

Tip 6. Geef wat keukenspullen cadeau

Kan iemand goed koken dan kan je hem of haar waarschijnlijk blij maken met een mooi keukenmes. Of vindt iemand het leuk om nieuwe kooktechnieken te leren dan is een kookboek over fermenteren & inmaken bijvoorbeeld heel leuk! Is de persoon waaraan je het cadeau geeft niet zo’n ster in de keuken kan een kookboek misschien wat suggestief overkomen. Dan is bijvoorbeeld een mooie luxe kaasplank of een keukenmachine een leuker cadeau.

Tip 7. Nog steeds niet zeker? Koop dan een cadeaubon met wat lekkers

Een cadeaubon komt altijd goed uit. Zeker als je weet dat iemand nog iets zoekt voor zijn huis maar er zelf ook nog niet zeker van is. Vraag aan de persoon die de housewarming dan geeft bij welke winkel hij graag een cadeaubon zou willen hebben. Als ze bijvoorbeeld nog wat klusjes hebben te doen komt een cadeaubon bij de Hornbach beter uit dan een Coolblue cadeaubon. Alleen een cadeaubon geven is natuurlijk wat kaal. Het leukst is het wel om dit dan cadeau te geven met wat lekkers of een kleinigheidje. Zo weet je zeker dat de host blij is met je cadeau!

door | jan 17, 2022