
Stel je voor: je vrienden komen binnen, de muziek staat aan, en daar zijn ze… de ster van de avond, jouw zelfgemaakte kip kerrie bladerdeeghapjes. Het perfecte mengsel van kruidig, hartig en oh-zo-bladerig! Laten we ze samen maken, zodat jouw feestje het gesprek van de dag wordt.

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes
zelfgemaakte kip kerrie bladerdeeghapjes.
Equipment
- kipfilet
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 el kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 200 ml kokosmelk
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, geklopt
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de de ui, knoflook, en kipstukjes goudbruin. Bak tot de ui glazig is.
- Voeg paprika toe voor 2 minuten
- Strooi het kerriepoeder erover en bak kort mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bladerdeegplakjes in vieren.
- Schep een lepel van het kipmengsel in het midden van elk stuk bladerdeeg.
- Vouw de bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork.
- Bestrijk de hapjes met het geklopte ei voor een gouden glans.
- Bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities
Serveertip: Serveer ze warm met een dipsausje naar keuze. Misschien een mango chutney voor extra feestelijkheid?