Kip Kerrie Bladerdeeghapjes

kipkerrie-transformed

Stel je voor: je vrienden komen binnen, de muziek staat aan, en daar zijn ze… de ster van de avond, jouw zelfgemaakte kip kerrie bladerdeeghapjes. Het perfecte mengsel van kruidig, hartig en oh-zo-bladerig! Laten we ze samen maken, zodat jouw feestje het gesprek van de dag wordt.

kipkerrie-transformed

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes

zelfgemaakte kip kerrie bladerdeeghapjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 20 stuks

Equipment

  • kipfilet

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipfilet
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de de ui, knoflook, en kipstukjes goudbruin. Bak tot de ui glazig is.
  • Voeg paprika toe voor 2 minuten
  • Strooi het kerriepoeder erover en bak kort mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bladerdeegplakjes in vieren.
  • Schep een lepel van het kipmengsel in het midden van elk stuk bladerdeeg.
  • Vouw de bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork.
  • Bestrijk de hapjes met het geklopte ei voor een gouden glans.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Notities

Serveertip: Serveer ze warm met een dipsausje naar keuze. Misschien een mango chutney voor extra feestelijkheid?
 
Scroll naar boven