Zelf kaasvlinders maken

Zelf kaasvlinders maken voor je huisfeestje is als het binnenhalen van een beetje culinaire magie in je keuken! Deze knapperige, kaasachtige lekkernijen zijn de ultieme guilty pleasure die bij iedereen in de smaak valt. Of je gasten nu jong of oud zijn, de charme van deze zelfgemaakte kaasvlinders kan niemand weerstaan. Het is een klassieker die terug doet denken aan onbezorgde tijden, maar dan met een volwassen twist.

Het mooie aan kaasvlinders is hun verrassende eenvoud. Met slechts een paar ingrediƫnten en een beetje toverkunst in de keuken, transformeer je gewoon bladerdeeg in iets dat zowel oog- als smaakpapillen streelt. Ze zijn knapperig, ze zijn kaasachtig, en oh, ze zijn zo bevredigend. Perfect voor bij een glas wijn of een koud biertje. Terwijl de muziek speelt en de gesprekken vloeien, zijn deze kaasvlinders de perfecte snack om je vingers bij af te likken. Dus, stroop die mouwen op, tover die deegroller tevoorschijn, en laat het kaasvlinderfeest beginnen!

Kaasvlinders – De Sterren van Elke Borreltafel

Zelfgemaakte kaasvlinders
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 20 kaasvlinders

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers of diepvries)
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Snufje paprikapoeder (optioneel, voor de pit)
  • 1 geklutst ei (voor de gouden touch)

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
  • Rol het bladerdeeg uit op een schoon werkoppervlak.
  • Bestrijk het deeg licht met het geklutste ei.
  • Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de helft van het deeg.
  • Voeg de oregano toe, en als je durft, een snufje paprikapoeder.
  • Vouw de andere helft van het deeg over de kaashelft.
  • Snijd het deeg in stroken van ongeveer 1 cm breed.
  • Draai elke strook een paar keer om een spiraalvorm (de vlinder) te maken.
  • Leg de vlinders op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze 15-20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Allergeneninformatie: Bevat gluten, lactose, en ei.
Tip voor het serveren: Serveer ze warm voor de ultieme smaakbeleving! En vergeet de napkins niet; vingers aflikken is toegestaan, maar we blijven een beetje beschaafd, toch? šŸ˜‰
Scroll naar boven